Guvernatorul BNM: Leul moldovenesc, tot mai solicitat de agenții economici

Observăm o mai mare utilizare a leului moldovenesc în tranzacţiile bancare, în creditare, în depuneri. În doi ani acest coeficient a trecut de la 40 la 60%, pentru depuneri, şi este aproape la acelaşi nivel la creditare. Declarația a fost făcută de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, într-un interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Sergiu Cioclea susține că BNM salută această evoluţie şi se bucură că leul este din ce în ce mai solicitat de agenţii economici pe teritoriul R. Moldova.

„Dacă vorbim de încrederea leului, desigur e bine mai întâi de toate încrederea faţă de instituţii şi faţă de sistemul bancar. Ceea ce ne bucură că în ultimii doi ani nivelul de depuneri a crescut, de la 50 la 60 de miliarde, ceea ce înseamnă că oamenii au o mai mare încredere în sistem, dar acum obiectivul principal este ca băncile să reia creditarea şi ca de aceste sume relativ importante să beneficieze agenţii economici sau persoanele fizice care au nevoie de creditare şi, deci, sistemul financiar să-şi reia funcţia de intermediere – acesta este unul dintre scopurile primordiale ale BNM”, a declarat guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, în interviul citat.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.