Omul lui Țopa se vrea primar de Chișinău

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este candidatul formațiunii la alegerile locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată la ședința Consiliul Politic Național al partidului, desfășurată sâmbătă, însă numele candidatului a fost făcut public luni, 5 martie, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

nastase-topa

Foto: today.md

Într-o declarație făcută publică de către Inga Grigoriu, vicepreședinta PPDA, formațiunea dispune de o echipă solidă de profesioniști, de experți în domeniile vitale pentru administrarea unui oraș, dar și de un program amplu de modernizare a municipiului. Potrivit ei, înaintarea lui Andrei Năstase înseamnă schimbarea fundamentală de care are nevoie orașul Chișinău. Inga Grigoriu a mai spus că alegerile pentru Chișinău nu reprezintă doar o bătălie pentru o administrare calitativă a municipiului, ci și începutul unei schimbări fundamentale la nivelul întregii țări

„În spiritul acestei hotărâri, reiterăm invitația partenerilor și colegilor noștri de la PAS de a susține candidatul Platformei DA la primăria Chișinăului, invitație adresată de asemenea exponenților tuturor forțelor civice și politice anti-oligarhice și pro-europene care doresc cu adevărat schimbarea actualului regim”, a declarat vicepreședinta partidului.

În luarea sa de cuvânt, candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a mulțumit pentru încrederea acordată, menționând că își propune să pună bazele unei societăți bazate pe bunul simț, încredere și meritocrație. Andrei Năstase spune că dacă va câștiga alegerile va lansa schimbarea pentru normalitate în Chișinău, va începe activitatea de la lucrurile elementare. Potrivit politicianului, cele mai grave probleme ale municipalității sunt haosul și corupția.

Consiliul Politic Național al PPDA atenționează că „dacă regimul Plahotniuc-Dodon va încerca să obstrucționeze desfășurarea alegerilor anticipate în municipiile Chișinău și Bălți, Platforma DA își rezervă dreptul de a chema cetățenii la ample acțiuni de protest”.

Andrei Năstase, este primul candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău anunțat de către o formațiune politică. În capitală urmează să fie desfășurate alegeri locale noi, după ce primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, și-a dat demisia pe 16 februarie. Acesta a declarat că este gata să participe la scrutin. Primarul interimar Silvia Radu a spus anterior că este prematur să spună dacă va candida sau nu la alegeri.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.