Orheiul va deveni cel mai iluminat oraș din R. Moldova și nu doar

Până în luna aprilie, Orheiul va deveni cel mai iluminat oraș din Moldova, potrivit programului de modernizarea și iluminare stradală a municipiului Orhei, implementat de primarul Ilan Șor.

Piloni_iluminare_Orhei

Foto: orhei.md

În prezent, în conformitate cu planul de acțiuni, se desfășoară cea de-a treia etapă a iluminării stradale, fiind instalați suplimentar peste 600 de piloni noi cu LED-uri, se spune într-un comunicat al Primăriei orașului Orhei.

Astfel, municipiul Orhei va deveni unul dintre cele mai iluminate orașe nu numai din țară, dar și din regiune. Potrivit primarului Ilan Șor, nu va exista nici o stradă în oraș care nu va fi iluminată și nici un colț lăsat în beznă.

„Scopul nostru este de a transforma Orheiul într-un oraș european. Intenționăm să demonstrăm că este posibil să facem acest lucru aici și acum”, a subliniat Ilan Șor, potrivit sursei citate.

În prezent, sunt demarate și lucrările de iluminare a trotuarelor în municipiu. Astfel, Orheiul va corespunde celor mai înalte și mai exigente standarde europene, se mai spune în comunicatul citat.

Potrivit primarului Ilan Șor, s-a decis instalarea lămpilor cu LED, deoarece sunt mai eficiente, perioada de exploatare a acestora este mai mare, iar  costurile de întreținere sunt mult mai mici și sunt mai puțin poluante.

Restaurarea iluminatului stradal din Orhei a fost unul dintre primele proiecte de mare amploare implementate de Ilan Șor imediat după alegeri. În cadrul acestui proiect au fost instalate mai mult de 2300 de lămpi cu LED-uri, piloni și peste 64 de km de cablu torsadat.

Iluminare_Orhei

Foto: orhei.md

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.