Pavel Păduraru: Instituțiile internaționale ar trebui să stea cu ochii pe R. Moldova

„Autonomia găgăuză ar putea fi asul din mâneca Moscovei, pregătit de la bun început în eventualitatea reunirii statelor românești și folosit, în momente de criză, ca obiect de șantaj contra Chișinăului”, scrie Pavel Păduraru în „Timpul”.

Pavel Paduraru

Pavel Păduraru. Foto: Liviu Dumitru / timpul.md

„Dacă totuși admitem că Unirea va avea loc și găgăuzii vor pune tocmai atunci mâinile pe arme, vom avea un război româno-rus, dar nicidecum moldo-găgăuz. În orice caz, instituțiile internaționale ar trebui astăzi să stea ca niciodată atente cu ochii pe R. Moldova”, atrage atenția editorialistul.

Pavel Păduraru subliniază că pare absolut ciudată lipsa de reacţie a procurorilor şi a poliţiei de la Chişinău, în contextul când unul dintre cei mai inveterați separatiști din R. Moldova, Ivan Burgudji, ne amenință cu moartea.Categorii:Opinii

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Rusia intotdeauna a fost un pericol pentru securitatea Moldovei chiar daca ei se dau drept pacificatori. De asta si autoritaile fac tot posibilul in ultima vreme sa limiteze influenta rusilor in regiune.

    Apreciază

  2. Institutiile internationale stau cu ochipul pe Moldova din momentul in care Filat ne-a furat de tocmai un miliard. Asa ca nimeni nu va putea face deja niciun pas gresit. Conteaza deja ca partidele din opozitie sa nu mai puna tot felul de piedici.

    Apreciază

  3. Din câte vedeți insituțiile europene asta și fac, sunt cu cohii pe RM și după astfel de monitorizare și-au arătat și concluziile de apreciere a eforturilor guvernării.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.