În perioada ianuarie-februarie, volumul veniturilor administrate de către Serviciul Vamal se cifrează la 2 mlrd 686 mln lei, fiind atestată o creștere cu 64,7 milioane lei (+10%) mai mult față de același interval al anului precedent.

Serviciul Vamal

Foto: noi.md

Doar în perioada 26 februarie – 4 martie a.c., veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 365,3 milioane lei, fiind perfectate în total 8.888 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 66 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 53 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 133.046 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 50.414 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 10.137 și respectiv 9.884 de traversări.

Reclame