Droguri în valoare de 400 mii de lei, confiscate la Chișinău

Șapte locuitori chișinăuieni cu vârstele cuprinse între 18 și 40 de ani au fost reținuți de oamenii legii pentru că ar fi comercializat droguri de tip marijuană hidroponică pe întreg teritoriul țării.

Droguri

Foto: politia.md

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Antidrog, s-a stabilit că suspecții, având o schemă bine organizată, produceau, prelucrau și ulterior comercializau droguri de tip marijuană hidroponică la prețul de 100 lei per gram.

Timp de o lună, polițiștii i-au supravegheat pe membrii grupului, unde au fost infiltrați  mai mulți investigatori sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor către consumatori.

În urma a 15 percheziții corporale și  la domiciliile suspecților, au fost depistate și confiscate aproximativ 4 kg de marijuană hidroponică, cântare electronice la scară mică, pachețele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor, cartele SIM și telefoane mobile, precum și bani obținuți din comercializarea drogurilor, 5600 de euro, 600 de dolari SUA și peste 50.000 de lei.

Valoarea totală a drogurilor confiscate se cifrează la aproximativ 400.000 de lei.

Astfel, cinci dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, iar doi sunt cercetați în stare de libertate. Toți suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.