Vești bune de la bancherul principal al BERD în R. Moldova

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit, în după-amiaza  zilei de luni, 5 martie, cu Alexandru Cosovan, bancher principal al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în R. Moldova, pentru a planifica viitoarelor activități strategice privind proiectele de mediu și dezvoltare regională.

Alexandru Cosovan_BERD

Alexandru Cosovan. Captură video: Medpark International Hospital / youtube.com

Oficialii au menționat buna cooperare dintre BERD și minister și au realizat o trecere în revistă a proiectelor finanțate.  De asemenea, subiecte de discuție au mai constituit modalitățile de conlucrare și finanțare pe proiecte, iar în contextul mecanismului de coordonare a asistenței externe, au menționat ca fiind prioritare, sectorul de management al deșeurilor și aprovizionarea cu  apă și canalizare.

„Suntem la capitolul realizării reformei instituționale în domeniul protecției mediului, mizăm pe susținerea dumneavoastră pentru a implementa politicile în acest sector. Scopul este de a îmbunătăți nivelul serviciilor prin reabilitarea infrastructurii de apă și de canalizare în localitățile țării și a îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

La rândul său, reprezentantul BERD a specificat rolul băncii în R. Moldova și a reconfirmat disponibilitatea susținerii pentru realizarea proiectelor.

„64% din investițiile BERD-ului în R. Moldova sunt în domeniul mediului. Suntem dispuși să vă susținem în continuare, în vederea implementării Strategiei de gestionare a deșeurilor”, a precizat reprezentantul BERD, Alexandru Cosovan.

În perioada anilor 2010-2015, cu susținerea BERD,  Ministerul Mediului a realizat proiectul „Program de dezvoltare a companiilor de apă din Republica Moldova”. Valoarea totală a proiectului fiind de 30 mln euro, dintre care 20 mln au fost oferite sub formă de grant.

Din anul 1991 și până în prezent, BERD a semnat cu țara noastră circa 105 proiecte. Valoarea totală a acestor proiecte, inclusiv finanțarea de către BERD, a fost de circa 1,65 miliarde de euro.Categorii:Economie

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Mai are cineva dubii că guvernarea de la Chișinău se bucură de suport și încredere totală din partea partenerilor de dezvoltare ?

    Apreciază

  2. Sper ca sa poata lumea sa isi permite mai multe bunuri imobiliare in credit, asta ar fi o solutie imensa.

    Apreciază

  3. Vedem că BERD e dispusă în continuare să investească în proiecte de dezvoltare, totodată vedem că majoritatea sumelor investite sînt bani nerambursabili.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.