Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că în seara zilei de 6 martie, a primit raportul final despre investigaţia fraudei bancare de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson. Documentul conţine informaţii despre frauda ce a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Banca Nationala a Moldovei

Foto: publika.md

Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează sa fie transmis săptămâna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional, se menţionează într-un comunicat emis de BNM.

O sinteză a raportului de investigație, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns, a fost publicată pe data de 21 decembrie 2017 pe pagina web a BNM. Sinteza este accesibilă în limbile engleză și română. Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Reclame