Atacurile președintelui Igor Dodon la adresa României sunt un semnal prost pentru acesta, consideră comentatorul politic Vlad Țurcanu. El a explicat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că retorica antiromânească a lui Igor Dodon îl va izola și mai mult pe plan internațional.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: timpul.md

„Este un semnal rău pentru I. Dodon, acela că a devenit captivul retoricii antiromânești. E un semnal că sfârșitul său politic se apropie. Oricât de tulburi ar părea vremurile pe care le trăim, în care a revenit în prim-plan politicile izolaționiste și naționaliste, orice politician serios din Europa sau Statele Unite îl va categorisi pe Igor Dodon după această ieșire stridentă și necuvenită, la capitolul «și alții».

Așa a sfârșit politic V. Voronin după ce l-a expulzat pe ambasadorul român de la Chișinău, în 2009. Iar I. Dodon nu găsește nimic mai bun decât să repete aceeași tactică pentru a-și ascunde neputința și a-și confirma statutul de vasal al Rusiei. De asemenea, el și-a tăiat toate căile de acces către electoratul care și-așa nu-l trata cu simpatie”, a comentat Vlad Țurcanu.

Totodată, fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a atenționat că această atitudine este admisă, chiar întreținută de factori decizionali de primă mărime și de anumite instituții ale statului.

Reclame