Măsuri sporite de precauție împotriva gripei, în spitalele municipale

Managerii spitalelor clinice municipale vor intensifica în următoarele zile măsurile de precauţie şi protecţie a personalului medical şi vor asigura condiţii de izolare a pacienţilor cu infecţii respiratorii acute sau gripă. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Gripa

Foto: moldpres.md

Potrivit datelor MSMPS, în cadrul Spitalului clinic municipal de boli contagioase pentru copii, pacienţii cu gripă vor fi consultați în unitatea de primiri urgente şi la necesitate vor fi spitalizați.

La Spitalul clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco” vor fi consultaţi şi internaţi la necesitate pacienţii cu amigdalite, cu complicaţii parvenite în urma infecţiilor acute ale căilor respiratorii.

În Spitalul clinic municipal pentru copii Nr. 1 va fi asigurată consultarea şi internarea micuţilor până la trei ani cu boli diareice acute.

În același timp, Instituțiile Medico-sanitare Publice: Asociaţiile Medicale Teritoriale, Clinica Universitară, Centrele de Sănătate şi Centrele Medicale private vor organiza şi asigura consultarea şi spitalizarea, la necesitate, a pacienţilor cu gripă sezonieră, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi infecţii respiratorii acute severe.

Conform datelor prezentate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, în perioada 26.02.18-04.03.18, medicii au înregistrat 1606 cazuri noi de infecții acute ale căilor respiratorii, cu 12,8% mai mult în comparație cu săptămâna trecută. Ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe a constituit 3,9% din numărul total de internări.

Tot în această perioadă, au fost înregistrate 171 de cazuri noi de gripă, dintre care 134 sunt în capitală.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală compatibile cu gripa. Să evite contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

De asemenea, medicii îndeamnă populaţia şi personalul medical să folosească măşti de protecţie când asistă și îngrijesc bolnavii. Printre recomandările medicilor se numără şi spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea locurilor aglomerate.

Moldpres

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.