Nicolae Dabija: Dodon se pregătește de război cu Rusia

Nicolae Dabija
Nicolae Dabija. Foto: moldpres.md

Tot mai muşi compatrioţi „consecvenţi” întâlnesc de la o vreme, care se dau drept exemplu: 
– Noi suntem consecvenţi. Noi tot cu Diavolul ţinem! Chiar şi după ce acesta a zdohnit! Noi… cum am fost aşa rămânem!

Să fii cu Cornoratul, când acesta era stăpân pe ţară, mai treacă-meargă. Dar să-i rămâi fidel şi când a sucombat e semn de boală gravă.

Reclame

Vai de ei, de aceşti consângeni! Că şi-au pierdut sufletele e trist. Dar că se şi mai laudă cu asta e trist de tot!

Socialiştii lui Dodon se mândresc că ei aşa s-au născut: trădători de Neam şi Ţară.

Citisem undeva o spusă a unui cotropitor: „Nu se poate ocupa rapid o ţară decât cu complicitatea celor dinăuntru”.

Iar neamul nostru, din păcate, nu a dus niciodată lipsă de „cozi de topor”. Pregătite să deschidă din interior porţile Troiei noastre asediate.

Cine e individul care e gata să o facă şi care consideră că apărătorii cetăţii, tocmai ei, ar trebui lichidaţi, puşi la dubă, neutralizaţi, pentru că mai rezistă?

E tocmai cel care ar urma să stea în fruntea oştenilor, „comandantul suprem”.

Niciodată în istoria neamului nostru nu s-a cocoţat atât de sus un derbedeu care să-şi urască neamul atât de mult.

Pentru Dodon cei mai mari duşmani ai moldovenilor sunt românii.

Dar învăţătorii lui – Marx, Engels, Lenin – afirmă că moldovenii sunt români.

Şi-atunci, dacă moldovenii sunt români, cum pot fi românii duşmanii românilor?

Scopul lui Dodon este să-i „moldovenizeze” pe români. Care-s gata moldovenizaţi. Moldovenii şi românii fiind două nume pentru un singur neam.

Nu moldovenizaţi românii, moldovenizaţi-i pe ruşi, pe ucraineni, pe găgăuzi, care habar n-au de limba voastră „moldovenească” şi nici în ce ţară locuiesc.

Dacă ţineţi atât de mult la „limba moldovenească”, de ce la congresele voastre socialiste nu aveţi barem un singur moldovean care să vorbească altfel decât ruseşte?

Duşmanul nostru de secole nu e România, creată de Moldova de dincolo de Prut (de A.I.Cuza, V. Alecsandri, M. Kogălniceanu, A. Russo şi alţi moldoveni patrioţi) prin unirea ei cu un alt stat de aceeaşi limbă, cu aceleaşi tradiţii şi aceeaşi istorie – Valahia, ci Rusia, care ne-a făcut de-a lungul istoriei numai rele. Cu concursul ei ni s-a răpit Bucovina în 1775, apoi chiar ea ne-a rupt ţara în două în 1812, apoi ne-a mai sfâşiat-o în trei în 1940, răpindu-ne Marea Neagră, Dunărea şi Hotinul, iar în 1992 – şi Tighina cu teritoriile de dincolo de Nistru. Şi acum ţinteşte să ia şi ceea ce ne-a mai rămas. Tot ea ne-a deportat taţii şi bunicii, ne-a ucis şi umilit cărturarii, ne-a făcut una cu pământul bisericile şi mănăstirile, ne-a oprit să vorbim în limba noastră, ne-a interzis numele etc.

Tot Rusia ne-a făcut un război pe teritoriul republicii în 1992, ne-a creat o enclavă separatistă – Transnistria –, şi acum vrea să ne mai „fericească” cu una – Găgăuzia.

Dacă în ultimii 25 de ani România a făcut investiţii de peste un miliard de euro în Republica Moldova, reparând grădiniţe, şcoli, teatre, muzee etc., Federaţia Rusă a investit cam tot atâta în Transnistria (în Republica Moldova propriu-zisă ea n-a investit niciun cent), înarmând-o şi pregătind-o de război contra noastră.

Faptul că „preşedintele” Dodon creează un Consiliu de Securitate alcătuit doar din filoruşi, în care nu intră ministrul Apărării şi alţi miniştri ai ministerelor de forţă, ne spune că el se pregăteşte de război cu Federaţia Rusă (cu Armata a 14-a), pe care intenţionează să-l piardă mai înainte de a-l începe.

Iar Federaţia Rusă e la ora actuală nu doar o succesoare a Rusiei ţariste şi a celei sovietice, ci şi o succesoare a minciunilor oficializate de cele două imperii defuncte.

Posturile ei de televiziune, care debitează liber pe teritoriul republicii (NIT-ul lui Iurie Roşca ş.a.), anunţă din când în când că Republica Moldova se pregăteşte să atace Transnistria. Un argument în acest sens pentru ele ar fi şi depozitul de arme descoperit recent în mijlocul Chişinăului, în pădurea din sectorul Râşcani.

Şi asta pe când Federaţia Rusă pune la cale la Chişinău scenarii care ar arunca Europa în aer. O dovadă ar fi Ambasada Federaţiei Ruse din capitala Republicii Moldova, cea mai mare din lume (în subsolurile ei încape o unitate de tancuri şi toată Armata a 14-a), care e şi cea mai numeroasă de pe mapamond, un exemplu doar: Ambasada Federaţiei Ruse din SUA are 415 angajaţi, iar Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău – 1700 de funcţionari. Întâmplător oare?

Dodon e un pericol enorm pentru securitatea naţională, mai ales de când s-a cocoţat în fruntea ei.

El nu reprezintă Republica Moldova în Federaţia Rusă, cum declară ori de câte ori ajunge la Moscova, el reprezintă Federaţia Rusă în Republica Moldova.

Un impostor. Un trădător pregătit (plătit) să deschidă porţile acestei cetăţi asediate.

Cazacii, pe care i-a decorat cu cele mai înalte distincţii ale Republicii Moldova, pentru că ne-au ucis fiii la Nistru în 1992, contează pe el.

Străjeri, fiţi vigilenţi!

Vrăjmaşul e-n cetate!

Nicolae Dabija, Literatura și ArtaCategorii:Opinii

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. La televiziunile de limba romana (PRO TV, 10TV, Jurnal tv, Realitatea tv si altele) sa nu mai vina, sa nu fie chemati reprezentanti partidelor pro ruse si Dodon cel putin pana la urmatoarele alegeri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.