Victoria Iftodi este candidatul PDM pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc care a spus că regretă plecarea lui Alexandru Tănase din funcţie, însă îi respectă decizia.

Victoria Iftodi

Victoria Iftodi. Foto: moldpres.md

Potrivit lui Plahotniuc, astăzi în cadrul biroului permanent al PDM au fost discutate mai multe propuneri pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi după consultări, echipa democraţilor a decis să o propună pentru acest fotoliu pe Victoria Iftodi, care în prezent activează în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

„Regretăm plecarea lui Alexandru Tănase din funcţie, dar îi respectăm dorinţa şi îi mulţumim că a acceptat să facă parte din acest Guvern”, a spus Plahotniuc.

Conform sursei citate, în scurt timp Premierul Pavel Filip va înainta candidatura Victoriei Iftodi către şeful statului Igor Dodon.

Victoria Iftodi este născută la 13 ianuarie 1969 în satul Lalova, raionul Rezina şi a absolvit facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. În perioada 2004-2006 a deţinut funcţia de ministru al Justiției şi reprezentant al Guvernului în relațiile cu Parlamentul și Curtea Constituțională. Ulterior a activat în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză și în Republica Algeriană şi din mai 2017 este judecător la Curtea Constituțională.

Moldpres

Reclame