PROPUNERE: Deputații moldoveni să fie lipsiți de cetățenia română

Autoritățile de la București ar trebui să-i lipsească de cetățenia română pe aleșii poporului din Parlamentul de la Chișinău şi, în schimb, să grăbească ritmul acordării ei miilor de basarabeni care şi-o doresc. Despre aceasta scrie Dan Nicu într-un editorial în „Timpul”.

Dan Nicu

Dan Nicu. Foto: fb.com/dan.nicu.1989

Editorialistul îi acuză pe deputații de la Chișinău de antiromânism, întrucât nu vor să se implice în sărbătorirea Marii Uniri din 1918, prin organizarea unei ședinţe festive a Parlamentelor României şi R. Moldova, ședință despre a cărei organizare se vorbea încă din 2017.

„Cu toate că parlamentarii de la Chişinău nici nu vor să audă de sărbătorirea Marii Uniri din 1918, societatea a putut afla recent, de la Eugen Tomac, deputat în Parlamentul de la Bucureşti, că 66 din 101 legislatori moldoveni au cetăţenie română. Se pare că aleşilor «poporului moldovenesc», pe care vor să-l ferească de influenţa românească, le place să aibă paşapoarte româneşti, dar urăsc ţara a căror cetăţeni au devenit. În această ordine de idei, ar fi mai cu cale ca autorităţile române să îi lipsească pe aceştia de cetăţenie şi, în schimb, să grăbească ritmul acordării ei miilor de basarabeni care şi-o doresc. Nu merită nişte antiromâni să beneficieze de un privilegiu până la urmă oferit cu cele mai bune intenţii de către statul român”, scrie Dan Nicu.

Potrivit editorialistului, eforturile parlamentarilor de la Chişinău de a se distanţa de România se vor lovi şi în continuare de dispoziţiile unioniste crescânde din societate, până când, într-un final, clasa politică „statalistă” va deveni nereprezentativă în raport cu cetăţenii R. Moldova, aceştia din urmă investind încrederea în politicieni care, la fel ca în 1918, vor realiza unificarea cu Statul Român.Categorii:Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.