Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP), aflându-se la menținerea siguranței circulației rutiere în satul Ciucur-Mingir din raionul Cimișlia, au stopat luni, 12 martie, un automobil de model Dodge, care se deplasa cu viteza peste limita stabilită în localitate.

Șoferul s-a dovedit a fi un tânăr de 27 ani, care a motivat că mergea cu viteza neadaptată pentru că i se termina combustibilul.

Ofițerii de patrulare au propus ajutor acestuia, de a-l conduce la prima stație de alimentare auto. În drum, conducătorul auto a oprit mașina din mers pe marginea carosabilului și a comunicat că mașina nu mai merge din lipsa combustibilului. Astfel, inspectorii INP au spus că o idee ar fi de a-i acorda măcar cât de puțină benzină, însă șoferul a refuzat.

Prin INP, ofițerii de patrulare și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au întocmit proces-verbal conducătorului auto, pentru depășirea limitei de viteză conform legislației. Însă șoferul, văzând amenda de 900 de lei, a rămas nemulțumit, s-a eschivat de la semnarea procesului-verbal și  a început să se comporte agresiv și neadecvat. Imediat, polițiștii au oprit un șofer pentru a fi martor, iar în acest timp, șoferul agresiv a urcat în mașina de patrulare și striga să fie lăsat în pace. Totodată, tânărul a început a filma cu telefonul și a făcut public pe o rețea de socializare conflictul, încercând în așa mod să se victimizeze.

Potrivit INP, cazul este înregistrat de către procuratura raionului Cimișlia și va fi documentat în baza secvențelor video. Dacă șoferul va fi găsit vinovat, acesta riscă să fie sancționat conform legislației pentru comportament agresiv în adresa unui angajat al poliției.

Reclame