Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi-a exprimat solidaritatea cu Marea Britanie în lupta împotriva Rusiei. Despre aceasta el a scris miercuri pe pagina sa pe Facebook, notează Infotag.

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: politics.md

În comentariul său, Candu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația în jurul scandalului care a izbucnit din cauza otrăvirii în Marea Britanie a unui fost spion rus, Serghei Skripal.

„Situația din Marea Britanie este foarte îngrijorătoare. Implicarea unui stat străin în lichidarea fizică de persoane sau vulnerabilizarea sistemelor guvernamentale, bancare, manipulare și intervenție agresivă mediatică, intervenție în procesul electoral – toate aceste acțiuni se întâmplă în Marea Britanie. Instinctul de a ne proteja colectiv față de provocările și pericolul constant, generat de rău-voitori, ne motivează să găsim soluții noi. Suntem solidari și suntem gata să oferim tot suportul necesar din partea Republicii Moldova pentru Marea Britanie”, a declarat Candu.

Guvernul Marii Britanii acuză Rusia de otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale, care se află în comă. La rândul lor, autoritățile ruse au declarat că nu vor răspunde la ultimatumul Londrei până când nu li se va furniza mostre ale substanței chimice cu care a fost otrăvit Skripal.

Reclame