Premieră! Poliția moldovenească a publicat o hartă a consecințelor consumului de alcool

Consumul de alcool este o boală care deseori nu este tratată și trece neobservată de societate. Consecințele însă sunt grave: de la izolarea de societate și de familie până la comiterea infracțiunilor cu urmări grave.

Harta_alcool

Foto: politia.md

Direcția Generală Securitate Publică a Inspectoratului General al Poliției a prezentat astăzi prima Harta a Consecințelor Consumului de Alcool pentru anul 2017, care include date despre infracțiunile comise în stare de ebrietate în toată țara, segregate pe raioane și municipii.

Astfel, anul trecut au fost comise aproape 7.000 infracțiuni în stare de ebrietatea din 32.956 de infracțiuni total comise în 2017. Din acestea, majoritatea sunt infracțiuni considerate ușoare, iar 89% sunt infracțiuni comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate.

În același timp, raioanele din regiunea centru a țării atestă cele mai multe infracțiuni comise în stare de ebrietate, iar în municipiul Chișinău cifra ajunge la 819 infracțiuni.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Totodată, harta va permite o mai bună și eficientă planificare a acțiunilor de prevenire ale Poliției pentru a reduce numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate.

Poliția face apel către societate să nu rămână indiferentă față de această problemă a societății  și să colaboreze cu instituțiile de resort: poliția, asistentul social, medicul de familie, APL și altele pentru siguranța sa și a comunității sale.

Harta poate fi vizualizată AICI.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.