În 2017, R. Moldova a coborât 11 poziții în clasamentul fericirii

Republica Moldova a coborât 11 poziții în clasamentul fericirii în 2017 și a ocupat locul 67 printre 156 de țări ale lumii.

Economie_declin

Foto: business24.ro

Despre aceasta arată datele raportului anual The World Happiness Report, publicat în ajun de Reţeaua de Soluţii pentru Dezvoltare Durabilă, sub egida ONU, notează Infotag.

Topul a fost întocmit pe baza nivelului de mulţumire înregistrat de locuitorii cu privire la mai multe aspecte precum PIB-ul pe cap de locuitor, asistenţa socială, speranţa de viaţă, absenţa corupţiei, libertatea socială şi generozitatea.

Cea mai fericită ţară este Finlanda, cu un indice de 7,63, plasând pe locul doi Norvegia, cu 7,59. În continuare urmează Danemarca, Islanda, Elveția, Olanda, Canada, Noua Zeelandă.

Indicele Moldovei în rating este de 5,64. La fel de fericiți sunt şi locuitorii din Turkmenistan (5,63) și Kosovo (5,64).

Vecinii Moldovei – România (5,94) și Ucraina (4,1) au ocupat locurile 52 și, respectiv, 138. Rusia se află pe locul 59 cu un indice de 5,81.

Cele mai nefericite ţări sunt Burundi (2,9), Republica Centrafricană (3,0), Sudanul de Sud (3,25), Tanzania (3,3), Yemen (3,35), Rwanda (3,4).

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.