Ministrul ungar de Externe: UE trebuie să declare imigrația un proces periculos, care trebuie oprit

Ungaria va susţine doar o poziţie a Uniunii Europene care subliniază faptul că imigraţia este un proces periculos, care trebuie oprit, a declarat miercuri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează agenţia MTI, citată de Mediafax.

Copii_imigranti_Europa

Foto: libertatea.ro

În cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, este discutat un pachet de măsuri privind migraţia. Guvernul Ungariei susţine că statele din UE nu vor adopta o poziţie comună privind migraţia.

„Federica Mogherini (Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate – n.r.) promovează o perspectivă imperialistă şi non-europeană, criticând Ungaria că obstrucţionează o poziţie comună. Mogherini este un politician extremist pro-migraţie. Cetăţenii europeni ştiu că este o minciună principiul ONU potrivit căruia migraţia este bună şi nu poate fi oprită. În ultimii doi ani şi jumătate, oameni cu istoric de imigranţi au ucis 330 de persoane în Europa, în 27 de atacuri teroriste. Ungaria nu acceptă faptul că o societate omogenă, unificată şi creştină este mai puţin valoroasă decât o societate multiculturală”, a spus Szijjarto.

Recent, Guvernul Ungariei a trimis 12 propuneri de amendamente la pachetul de măsuri întocmit de ONU privind migraţia, justificând că „migraţia este periculoasă şi prezintă riscuri grave de securitate naţională”.

Guvernul de la Budapesta solicită comunităţii internaţionale să acorde prioritate măsurilor care vizează stoparea migraţiei şi garantarea siguranţei cetăţenilor. În plus, amendamentele stabilesc faptul că dreptul la migraţie nu este un drept fundamental al omului.

Pachetul de măsuri în cadrul ONU privind migraţia urmează să fie adoptat la sfârşitul acestui an, iar negocierile interguvernamentale abia au început.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.