Tinerii, chemați să ia parte la un sondaj care să le pună în evidență necesitățile

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani sunt chemați să participe la un sondaj, finalitatea căruia va fi să pună în evidență necesitățile și provocările tinerilor din R. Moldova. Chestionarea, lansată de către Rețeaua națională a consiliilor locale de tineret, va avea loc în perioada 15-28 martie și va cuprinde 14 raioane și municipiul Chișinău.

Sondaje

Foto: jurnaluldeilfov.ro

Într-o conferință de presă la IPN, Petru Grecu, președintele Consiliului municipal de tineret din Chișinău, a spus că rezultatele sondajului vor fi prezentate în cadrul unui forum, la care vor fi propuse și discutate soluții. Ulterior, se vor elabora programe de acțiune, care vor fi înaintate autorităților publice locale pentru a le introduce în buget.

Potrivit Nadejdei Gogu, studentă la Facultatea de Sociologie a USM, sondajul va conține opt compartimente cu întrebări despre: percepțiile și orientările valorice ale tinerilor, agrement și petrecerea timpului liber, educație și formare, starea de sănătate, angajarea în câmpul muncii, comportamentul deviant, intenții de viitor și date socio-demografice. Datele din teren vor fi colectate de tineri voluntari, care vor fi instruiți în acest sens de studenți de la sociologie.

Radu Rebeja, secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a spus că ministerul acordă o atenție deosebită domeniului, iar proiectul lansat astăzi va veni în ajutorul autorităților în identificarea problemelor tinerilor, iar în consecință vor fi create politici mai bune pentru aceștia.

Constantin Țurcanu, consultant principal în Direcția tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, consideră că un astfel de exercițiu, în care sunt implicați mai mulți actori, atât la nivel local, cât și național, este extrem de util. Astfel tinerii își cunosc necesitățile și construiesc parteneriate cu autoritățile pentru dezvoltarea comunităților din care vin.

Post-acțiune vor fi elaborate două rapoarte, unul pentru municipiul Chișinău și altul care va reflecta tendințele din raioane.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.