Moțiunea împotriva lui Leancă, respinsă

Deputații au respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. Aceasta a fost înaintată de un grup de deputați din cadrul Fracțiunilor parlamentare a PCRM și a PSRM în ședința plenară din 1 martie curent.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: parlament.md

După prezentarea raportului, sesiunea de întrebări – răspunsuri și declarații, deputați au respins moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene, realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă. Din cei 79 de deputați prezenți la ședință, 25 au susținut moțiunea.

În proiectul moțiunii se menționa că „Instituirea unei funcții de vicepremier pentru integrarea europeană denotă faptul că politica statului pe această dimensiune a suferit un eșec, poartă un caracter declarativ și falimentează statul nostru”. În dispozitivul moțiunii se solicita inițierea procedurii de demitere din funcție a viceprim-ministrului R. Moldova, Iurie Leancă.

În raportul prezentat, Iurie Leancă s-a referit la stadiul și evoluția relațiilor cu partenerii externi, proiectele comune și mersul realizării acestora, precum și implementarea agendei de reforme conform priorităților stabilite în Acordul de Asociere R. Moldova – UE.

Conform procedurii legislative, pentru susținerea moțiunii simple sunt necesare majoritatea voturilor deputaților prezenți la ședință.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.