Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a probat micşorarea tarifelor la gazele naturale cu aproximativ 20,3%. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi, 16 martie 2018, notează trm.md.

aragaz_gaze naturale

Foto: capital.ro

Astfel consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 30 m3 vor achita 4,705 lei pentru o mie de metri cubi, în loc de 5,890 lei de prețul care a fost până acum. Consumatorii casnici, care vor consuma peste 30 metru cubi, vor achita 4,895 lei pe o mie de metri cubi.

Totodată și tarifele pentru Centralele Termice și Centralele Electrice de termoficare vor continui 4,018 lei pentru o mie de metri cubi, cu 980 de lei mai puțin față de prețul anterior.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Tudor Copaci, a menționat după încheierea ședinței că principalii factorii care au dus la diminuarea prețurilor la gazele naturale au fost prețul mediu anual de procurare a gazelor naturale importante prognozat pentru 2018 și modificarea cursului de schimb a monedei internaționale.

Noile tarife vor fi valabile pentru întreg anul 2018, iar distribuitorii de gaze naturale vor fi nevoiți să facă recalcularea corespunzătoare pentru perioada de la 1 ianuarie și până în prezent.

Reclame