Toate traseele din Moldova sunt accesibile și practicabile

Toate traseele din țară au fost curățate pe parcursul nopții, iar în prezent acestea sunt accesibile și practicabile, a specificat pentru Moldpres şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină.

Sosea_iarna_drum_zapada

Potrivit sursei citate, pe parcursul nopții trecute, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare, deszăpezire şi combatere a ghețușului. „Au intervenit 230 de autospeciale și aproape 280 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 2 000 tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență și după necesitate se intervine”, a spus Sergiu Căpăţină.

În contextul ninsorilor puternice, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip și rezervă de combustibil. În timpul circulației, conducătorii auto sunt îndemnați să reducă viteza, să mărească distanța în mers, să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. În cazul în care șoferul rămâne blocat de viscol, este îndemnat să tragă mașina pe dreapta, să sune la 902 și să aștepte echipajul de patrulare și cele de intervenție.

Totodată, polițiștii de patrulare recomandă pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au îndemnat cetățenii să evite deplasarea pe porțiuni unde atârnă crengi și cabluri electrice, căzute din cauza depunerilor de lapoviță. La fel, persoanele sunt rugate să fie prudente și să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit trebuie să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață. În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze serviciile de urgență.

Noaptea trecută, pe teritoriul țării s-au înregistrat următoarele temperaturi: zona nord -4..-10°C, zona centru -2..-8°C şi zona sud 0..-3°C. Pe parcursul nopții au căzut ninsori, în special în zona de nord, iar în zona centru și în zona de sud s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță. Cerul a fost predominant noros. Izolat viscol slab, pe alocuri puternic și vânt din nord-vest moderat, izolat cu intensificări.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care este valabil în perioada 17-22 martie. Meteorologii au prognozat ninsori, polei, vânt și valuri de frig.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.