Dodon l-a felicitat pe Putin: „Nu doar ruşii au nevoie de o Rusie puternică”

Preşedintele Igor Dodon l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia victoriei în alegeri şi realegerea la președinția Federației Ruse. Despre aceasta el a scris luni pe Facebook.

Igor Dodon_Vladimir Putin

Igor Dodon și Vladimir Putin. Foto: fb.com/dodon.igor

„În calitate de preşedinte al Republicii Moldova independente, aş dori să spun cu toată responsabilitatea: nu doar ruşii au nevoie de o Rusie puternică. Astăzi, Rusia, condusă de Vladimir Putin, a devenit un simbol al speranţei pentru toate popoarele care pledează pentru stabilitate în toate regiunile lumii, pentru politica internă şi externă suverană, pentru valorile tradiţionale”, a subliniat Dodon, citat de Infotag.

Potrivit lui, „Vladimir Putin s-a dovedit a fi un mare prieten al Republicii Moldova”.

„Cu participarea sa directă şi sprijinul său, au fost încheiate acorduri foarte importante între ţările noastre cu privire la deschiderea pieţe ruseşti pentru întreprinderile moldovenești, cu privire la amnistia migraţiei pentru zeci de mii de imigranţi din Moldova care lucrează în Rusia”, a menţionat Dodon.

El a subliniat că „Vladimir Vladimirovici Putin continuă şi sunt sigur că va continua să conducă clasamentul liderilor străini în toate sondajele de opinie din Moldova”.

„Ştiu că pentru Putin au votat majoritatea cetăţenilor ruşi care trăiesc în Republica Moldova. Cu această ocazie, vreau să reiterez că Republica Moldova este pe deplin interesată de aprofundarea și extinderea unui parteneriat strategic cuprinzător cu Federația Rusă, bazat pe bunele relații istorice și amicale dintre țările și popoarele noastre. Mai avem încă multe de făcut împreună cu federaţia Rusă şi cu Preşedintele ei”, a declarat Dodon.

În alegerile prezidențiale care au avut loc duminică în Rusia, actualul președinte Vladimir Putin a obţinut victoria, acumulând aproape 77% din voturi. El a fost ales Președinte al Federației Ruse pentru un nou mandat de șase ani.

Președintele Federației Ruse a fost felicitat pentru victoria în alegeri de către bașcanul Găgăuziei Irina Vlah și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit datelor preliminare, duminică, până la ora 18.00, în Republica Moldova au votat peste 72,5 mii de cetățeni – cu 15 mii mai mult decât la alegerile pentru Duma de Stat din 2016. Majoritatea absolută a votat pentru Putin.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.