Automobil reținut la frontiera moldo-română

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești au reținut un autoturism al cărui certificat de înmatriculare prezenta indici de falsificare. Pasibil de cercetare penală este un locuitor al satului Onești, raionul Edineț. Incidentul a fost înregistrat marți, 20 martie a.c.

autoturism

Foto: border.gov.md

Pe direcția intrare în R. Moldova s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Golf cu plăcuțele de înmatriculare bulgare. Automobilul era condus de către un conațional în vârstă de 53 ani. Acesta, mai deținea cetățenia statului vecin, România. Ajuns la linia de control, bărbatul s-a legitimat pentru autorizarea trecerii cu documentul de călătorie emis de către autoritățile de la București, iar pentru automobil a prezentat la solicitarea polițistului de frontieră documentele necesare.

În timpul examinării vizuale s-a depistat asupra certificatului de înmatriculare, lipsa ștampilei organului emitent, cât și unele date tehnice de pe caroserie mijlocului de transport nu corespundeau cu cele din pașaportul tehnic. Neveridicitatea documentului a fost confirmată și de tehnica din dotare.

Supus audierii, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște despre cele depistate. Susține că și-a procurat automobilul de la un necunoscut pentru a se deplasa mai ușor pe câmp unde avea terenuri arabile.

În rezultat, a fost întocmit proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și transmis către expertiză, iar mijlocul de transport a fost reținut și indisponibilizat pe teritoriul SPF Costești până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, ori închisoare de până la 2 ani.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.