Mobilizare totală a unioniștilor pentru Marea Adunare Centenară

Marea Adunare Centenară, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România în 1918, va avea loc duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Basarabia e Romania

Foto: m-securitynews.ro

La eveniment şi-au anunţat prezenţa emisarii celor 121 de localităţi care au semnat Declaraţii de Unire cu România, reprezentanţi ai formaţiunilor politice pro-europene şi unioniste, atât din Moldova, cât şi din România. Şi moldovenii din diasporă sunt hotărâţi să vină în număr mare la manifestaţia de duminică, notează trm.md.

„Am hotărât ca fiecare partid politic să vină cu insigne și drapele de partid. E important să fim cât mai mulţi şi să demonstrăm că unioniştii sunt o forţă, iar unirea va avea loc în scurt timp. Vedem că preşedintele Donon continuă să ne ameninţe, iar în această privinţă autorităţile statului trebuie să se sesizeze. Reiterăm încă odată că manifestaţia de pe 25 martie va avea loc paşnic şi fără destabilizări”, a declarat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

„Noi suntem organizatorii acestei manifestaţii, împreună cu alte 120 de asociaţii. Cu toate acestea, nu înseamnă că monopolizăm Anul Centenar. Anul Centenar este despre noi, ca popor de la Nistru până la Tisa. Anul Centenar este o sărbătoare a națiunii. Vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chişinău. Invităm pe toţi care cred că soluția pentru Moldova este Unirea cu România şi invităm toate formaţiunile politice să participe la această activitate”, a menționat președintele Acțiunii 2012, George Simion.

Primarul comunei Parcova, din raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi-a îndemnat colegii să se implice în proiecte transfrontaliere. „Mă adresezi către toți primarii care sunt înfrăţiţi cu localităţile din România să lanseze proiecte transfrontaliere. Localitatea mea, comuna Parcova, a primit o contribuţie 12 mii de euro pentru reabilitarea gimnaziului din localitate”, a spus edilul.

Liderii unionişti au anunţat că Marea Adunare Centenară din 25 martie va fi cea mai mare manifestaţie unionistă de la independenţa Republicii Moldova. Mai mult, fiecare localitate care a semnat Declaraţie de Unire va primi în dar un drapel personalizat pe care îl va purta la manifestaţie.

 Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.