Promisiunea unui candidat la alegerile noi din municipiul Chișinău

Candidatul PL la alegerile noi din municipiul Chișinău, Valeriu Munteanu, susține că, dacă va fi ales în funcția de primar, nu va tinde spre fotoliul de deputat după scrutinul parlamentar din această toamnă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Valeriu Munteanu

Valeriu Munteanu. Foto: timpul.md

Valeriu Munteanu susține că vine la Primărie nu doar pentru un an, așa cum o fac unii lideri de partide, care încearcă să-și propulseze partidul la alegerile parlamentare. „Eu vin pentru exact atâta timp cât o să am suportul alegătorilor și locuitorilor municipiului Chișinău și atâta timp cât vom putea să mișcăm lucrurile înainte. Declar cu toată responsabilitatea”, a spus Valeriu Munteanu. Candidatul PL susține că atât timp cât va deține funcția de primar, dacă va fi ales, nu va tinde spre un fotoliu de deputat.

Candidatul PL afirmă că niciodată în municipiul Chișinău în turul doi al alegerilor nu pot ajunge doi candidați de stânga, referindu-se la candidatul PSRM, Ion Ceban, și la Silvia Radu, care consideră că este susținută de PDM. „Silvia Radu este candidat de stânga după modul în care vorbește, după modalitatea în care gândește. Indubitabil, este un candidat de stânga”, spune Valeriu Munteanu.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, consideră că în Primăria municipiului Chișinău trebuie să fie făcute urgent câteva lucruri. Prima dintre ele este reforma structurală pentru că în forma actuală nu poate funcționa pe deplin nicio întreprindere. În plus, în aceste întreprinderi municipale trebuie să fie făcut un audit și multe dintre ele trebuiesc privatizate. De asemenea, trebuie să fie asigurată transparența proceselor pentru că actualmente aceasta lipsește, consideră Vladislav Kulminski.

Alegerile noi în municipiul Chișinău vor avea loc la 20 mai.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.