Preşedintele Parlamentului şi, totodată, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a comentat acuzaţiile aduse ieri de PLDM, precum că PDM ar pune presiune pe mai mulţi aleşi locali încercând să-i someze să adere la partidul aflat la guvernare. 

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Andrian Candu a declarat după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului că, în cazul în care PLDM are dovezi care ar proba aceste acuzaţii, să se adreseze instanţelor de drept.

„Dacă aceste acuzații nu sunt doar vorbe goale, sunt dovezi clare cu nume, cu localități, cu circumstanțele acestei presiuni atunci acele informații ar trebui transmise autorităților care investighează astfel de cazuri. Fie că este vorba de procuratură, fie de CNA și bineînțeles dacă sunt astfel de încălcări autoritățile trebuie să ia măsuri”, a precizat Andrian Candu, citat de trm.md.

Totodată, el a menționat că toate structurile teritoriale ale PDM au fost informate despre consecințe, în cazul în care într-adevăr există asemenea cazuri de abuzuri.

„În cazul existenței unor astfel de abuzuri sau cazuri, acestea vor fi curmate la nivelul cel mai înalt. Nu se tolerează de către conducerea partidului astfel de cazuri și dacă vor fi astfel de cazuri vor trebui să răspundă conform legii”, a adăugat Andrian Candu.

Membrii PLDM au declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDM vine cu presiuni asupra primarilor care fac parte din alte partide şi îi îndeamnă să adere la partidul de guvernământ. Purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguţă, s-a referit la cazul primarului din satul Ghelăuza (Străşeni), Nicoleta Malai, care, potrivit PLDM, ar fi reţinută ilegal.

Reclame