Andrian Candu despre acuzațiile PLDM: Dacă au dovezi, să se adreseze instanțelor

Preşedintele Parlamentului şi, totodată, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a comentat acuzaţiile aduse ieri de PLDM, precum că PDM ar pune presiune pe mai mulţi aleşi locali încercând să-i someze să adere la partidul aflat la guvernare. 

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Andrian Candu a declarat după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului că, în cazul în care PLDM are dovezi care ar proba aceste acuzaţii, să se adreseze instanţelor de drept.

„Dacă aceste acuzații nu sunt doar vorbe goale, sunt dovezi clare cu nume, cu localități, cu circumstanțele acestei presiuni atunci acele informații ar trebui transmise autorităților care investighează astfel de cazuri. Fie că este vorba de procuratură, fie de CNA și bineînțeles dacă sunt astfel de încălcări autoritățile trebuie să ia măsuri”, a precizat Andrian Candu, citat de trm.md.

Totodată, el a menționat că toate structurile teritoriale ale PDM au fost informate despre consecințe, în cazul în care într-adevăr există asemenea cazuri de abuzuri.

„În cazul existenței unor astfel de abuzuri sau cazuri, acestea vor fi curmate la nivelul cel mai înalt. Nu se tolerează de către conducerea partidului astfel de cazuri și dacă vor fi astfel de cazuri vor trebui să răspundă conform legii”, a adăugat Andrian Candu.

Membrii PLDM au declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDM vine cu presiuni asupra primarilor care fac parte din alte partide şi îi îndeamnă să adere la partidul de guvernământ. Purtătorul de cuvânt al PLDM, Ion Terguţă, s-a referit la cazul primarului din satul Ghelăuza (Străşeni), Nicoleta Malai, care, potrivit PLDM, ar fi reţinută ilegal.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Nu au dovezi , daca aveau erau sa rasune din start, PLDM incepe ponegrarea pentru campania electorala.

    Apreciază

  2. PLDM-ul a ajuns la apus de existență și acum cei cîțiva membri rămași, încearcă prin minciunile cu care ne-au deprins, să se mai bage oleacă în seamă, probabil încă tînjesc după momentele cînd furau cu sacul.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.