Atacul neurotoxic: Donald Tusk susţine că UE va lua mai multe măsuri împotriva Rusiei

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat, vineri, că Uniunea Europeană va adopta mai multe măsuri împotriva Rusiei, în contextul crizei generate de atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus din Marea Britanie, informează The Associated Press.

Donald Tusk

Donald Tusk. Foto: Mathieu Gugnot / wiadomosci.wp.pl

Declaraţiile lui Tusk au fost făcute în cadrul summitului UE ce a avut la Bruxelles, la câteva ore după ce UE a anunţat că a decis să-şi recheme ambasadorul de la Moscova pentru „consultări”. Liderii Blocului comunitar s-au declarat de acord cu evaluarea Londrei, conform căreia Rusia este „cel mai probabil” responsabilă pentru atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost spion rus aflat în Marea Britanie.

„Vom lua mai multe măsuri la nivel naţional”, a declarat Tusk.

Potrivit unor surse diplomatice, mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi.

Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atac. Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi contactului cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.