Traseele din Moldova, monitorizate de echipe mixte de intervenție

În seara zilei de 23 martie a.c., mai multe echipe de salvatori și pompieri, polițiști de patrulare și carabinieri au patrulat și monitorizat mai multe trasee din țară, cu scopul prevenirii situațiilor de risc și acționării în caz de necesitate pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport.

Salvatori_dse

Foto: dse.md

În context, înainte de a porni în teren, echipele de intervenție și salvare, au fost instruite de către ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. La instructaj au participat și șefii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, către ora 21:00 au fost create zece grupe mobile mixte de intervenție, dotate cu tehnică cu capacitate sporită de intervenție, care s-au deplasat pe trasee, după cum urmează: Chișinău – Călărași –Ungheni; Chișinău – Leușeni; Chișinău – Anenii Noi – Troița Nouă; Anenii-Noi – Zlotevca – Constantinovca – Pervomaisc – Căinari; Chișinău – Aneni Noi – Bender; Chișinău-Bălți (M-14); Ștefan Vodă-Tudora-Palanca; Chișinău-Leușeni; Cricova – Criuleni și Criuleni-Bălțata. Mai mult, în raionul Căușeni, s-au creat grupuri mixte din angajații IGSU și INP, pentru monitorizarea traseelor: Căușeni- Hagimus –  Chircăieștii Noi și drumul de ocolire a orașului Căușeni, dar și orașul Căușeni – raionul Aneii Noi (satul Troița Nouă).

Respectivele echipe activează în regim non-stop, până la diminuarea situației, creată odată cu condițiile meteo nefavorabile. În continuare, activează celulele de criză din centrul și sudul țării, pentru acumularea și generalizarea informației operative și organizarea cooperării interinstituționale în procesul de lichidare a consecințelor ninsorilor.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, preponderent în partea de sud și centru a republicii, au fost înregistrate 50 de intervenții ale salvatorilor și pompierilor, în deblocarea și tractarea mijloacelor de transport, toate persoanele fiind în afara oricărui pericol.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.