Șeful diplomației moldovenești invită companiile din Emiratele Arabe Unite să investească în R. Moldova

R/ Moldova este interesată în atragerea investițiilor din Emiratele Arabe Unite (EAU) și va oferi tot suportul companiilor emiriene în implementarea proiectelor investiționale în țara noastră. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu directorul general al Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi, Mohamed Helal Al Muhairi.

Ulianovschi_EAU

Foto: mfa.gov.md

În context, șeful diplomației moldovenești a prezentat oportunitățile investiționale din Moldova, facilitățile fiscale și de alt ordin, oferite companiilor străine care investesc în țara noastră, precum și posibilitățile și locația geografică specială de care pot beneficia investitorii pe piața moldovenească.

Ministrul Tudor Ulianovschi a adresat o invitație Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi și companiilor care operează în Emiratele Arabe Unite să viziteze Republica Moldova pentru a se documenta mai profund privind posibilitățile investiționale și economice din țară noastre.

La rândul său, directorul general al CCI din Abu Dhabi a subliniat importanța invitării oamenilor de afaceri din țara noastră să viziteze Abu Dhabi pentru a prezenta oportunitățile investiționale din Republica Moldova în cadrul forumurilor care se desfășoare în Emiratele Arabe Unite, unul dintre care ar fi CGIAR Middle East, care va avea loc în Abu Dhabi în luna decembrie 2018. Mohamed Helal Al Muhairi a exprimat disponibilitatea Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi de a susține oamenii de afaceri și companiile moldovenești, care doresc să își desfășoare afaceri în această țară sau regiune.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează 9 companii cu capital emirian, care au venit cu investiții în economia moldovenească de circa 40 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Emiratele Arabe Unite a înregistrat anul trecut 4,35 milioane USD, de 2,3 ori mai mult în comparaţie cu 2016.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 26-29 martie curent.Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.