Parlamentul României a adoptat o declarație istorică în contextul marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Potrivit „Declaraţiei solemne pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, dorința de Reunire a Republicii Moldova este legitimă, iar România și cetățenii ei sunt pregătiți să primească Republica Moldova în granițele sale.

Parlamentul Romaniei

Foto: fb.com/cameradeputatilor

Conform documentului citit de la tribună de președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, dorința de Reunire exprimată de Republica Moldova este „pe deplin legitimă” și România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți oricărei manifestări organice a Republicii Moldova de Unire”.

Tot în cadrul ședinței solemne, Liviu Dragnea a precizat că Parlamentul și toată România vrea unirea cu Republica Moldova.

„Chiar nu avem atâta curaj să spunem ce vrem? Și ca să nu existe echivoc, eu o să spun deschis – vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa ca o singură națiune, acesta este idealul nostru”, a spus liderul social-democrat.

La 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Parlamentul de la București s-a reunit în ședință solemnă.

 

La eveniment au avut intervenții de la tribună Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei române, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanţii grupurilor parlamentare, dar şi invitaţi de onoare. În Legislativ sunt prezenți parlamentari și membri ai Guvernului Republicii Moldova, dar și lideri ai Alianței pentru Centenar, organizatorii Marii Adunări Centenare de duminică, de la Chișinău, manifestație în cadrul căreia zeci de mii de oameni au cerut Unirea.

infoprut.ro

Reclame