Un automobil de model Mercedes-Benz ce transporta carne fără acte proveniență și în condiții antisanitare a fost stopat astăzi, în jurul orei 06:00, la intersecția str. Armenească și bd. Ștefan cel Mare din capitală.

Carne-contrabanda

Foto: fb.com / INP

La momentul verificării, în automobil, la volanul căruia se afla un bărbat de 47 de ani, au fost depistate carcase de bovină, transportate în condiții antisanitare, fără certificate sanitar-veterinare.

Șoferul a fost documentat și escortat la Inspectoratul de Poliție Centru pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Conform legislației în vigoare, dacă va fi găsit vinovat de transportarea cărnii fără dovada originii şi a provenienţei lor, bărbatul riscă o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, în contextul sărbătorilor de Paști, poliția v-a întreprinde măsuri intensive pe teritoriul țării, pentru prevenirea și combaterea activităților de transportare ilicită de mărfuri. Totodată, INP recomandă cetățenilor să nu procure produse alimentare de origine animală din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată temperatura şi starea de igienă corespunzătoare.

Reclame