Microbuz burdușit cu miez de nucă, reținut la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră au depistat, la 100 metri de graniță, un mijloc de transport burdușit cu saci plini cu miez de nucă, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență și posesie.

Miez de nuca_contrabanda (1)

Foto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, există bănuială rezonabilă că întregul lot de bunuri a ajuns în mod clandestin pe teritoriul R. Moldova, fiind transportat ilegal din Ucraina.

Puțin trecut de miezul nopții a zilei de 28 martie a.c., în apropiere de satul Bulboaca, raionul Briceni, un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul Direcției regionale Nord a oprit în trafic un Mercedes Vito, înmatriculat în R. Moldova, care se deplasa cu viteză excesivă.

La fața locului a fost legitimat conducătorul auto, un cetățean moldovean de 39 de ani, locuitor al satului Bulboaca. În rezultatul verificării fizice a mijlocului de transport, în compartimentul marfar s-au depistat 40 de saci cu 1200 kg de miez de nucă. Pentru întreaga încărcătură, estimată la aproximativ 100.000 de lei, șoferul nu deținea actele de însoțire și nu a putut justifica prezența sa în zona de frontieră.

Miez de nuca_contrabanda (2)

Foto: border.gov.md

Din investigațiile preliminare, pe fapta dată există bănuială că lotul de miez de nucă a fost introdus ilegal în țară. Polițiștii de frontieră verifică informațiile deținute pentru a elucida circumstanțele și aplica măsurile legale ce se impun în privința persoanelor vinovate. Lotul de marfă a fost ridicat și pus la păstrare pe teritoriul SPF Briceni până la finalizarea cercetărilor.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.