Polițiștii de frontieră au depistat, la 100 metri de graniță, un mijloc de transport burdușit cu saci plini cu miez de nucă, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență și posesie.

Miez de nuca_contrabanda (1)

Foto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, există bănuială rezonabilă că întregul lot de bunuri a ajuns în mod clandestin pe teritoriul R. Moldova, fiind transportat ilegal din Ucraina.

Puțin trecut de miezul nopții a zilei de 28 martie a.c., în apropiere de satul Bulboaca, raionul Briceni, un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul Direcției regionale Nord a oprit în trafic un Mercedes Vito, înmatriculat în R. Moldova, care se deplasa cu viteză excesivă.

La fața locului a fost legitimat conducătorul auto, un cetățean moldovean de 39 de ani, locuitor al satului Bulboaca. În rezultatul verificării fizice a mijlocului de transport, în compartimentul marfar s-au depistat 40 de saci cu 1200 kg de miez de nucă. Pentru întreaga încărcătură, estimată la aproximativ 100.000 de lei, șoferul nu deținea actele de însoțire și nu a putut justifica prezența sa în zona de frontieră.

Miez de nuca_contrabanda (2)

Foto: border.gov.md

Din investigațiile preliminare, pe fapta dată există bănuială că lotul de miez de nucă a fost introdus ilegal în țară. Polițiștii de frontieră verifică informațiile deținute pentru a elucida circumstanțele și aplica măsurile legale ce se impun în privința persoanelor vinovate. Lotul de marfă a fost ridicat și pus la păstrare pe teritoriul SPF Briceni până la finalizarea cercetărilor.

Reclame