Veste nouă despre implementarea Acordului de Asociere RM-UE

Urmare a implementării reformei administraţiei publice centrale și a aprobării, la 4 august 2017, a noii Agende de Asociere cu UE,  va fi actualizat Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în perioada 2017-2019. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri de Guvern. 

Moldova-UE

Colaj: ipn.md

Planul actualizat înglobează prioritățile noii Agende de Asociere și stabilește clar sarcinile instituțiilor responsabile de implementarea acțiunilor, în conformitate cu redistribuirea competenţelor, determinată de reforma administraţiei publice centrale.

Totodată, sunt prevăzute măsurile necesare pentru implementarea Acordului de Asociere pe parcursul celor trei ani, dar și măsuri de ajustare a legislaţiei naționale la standardele şi principiile europene, în conformitate cu angajamentele asumate.

Resursele financiare necesare pentru realizarea tuturor acțiunilor vor fi prevăzute în bugetul național și în Cadrul de cheltuieli pe termen mediu. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de asistență din partea UE și a partenerilor de dezvoltare.

În rezultatul îndeplinirii acţiunilor incluse în document, Republica Moldova va avansa în realizarea asocierii politice şi integrării economice treptate pe piaţa UE.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.