Analist politic: Se strâng rândurile în perspectiva alegerilor parlamentare

Decizia PAS de a-l susține pe Andrei Năstase la alegerile noi pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, la 20 mai, poate însemna în primul rând că cele două echipe de partid au primit semnalul de a funcționa ca un corp comun, atât cât se poate, având în vedere diferențele ce le separă, consideră analistul politic Vlad Țurcanu, potrivit căruia, aceasta este important pentru electoratul proeuropean, care nu agrează certurile și înțepăturile reciproce dintre cei doi parteneri politici și electorali.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: fb.com/vasile.botnaru

De asemenea, Vlad Țurcanu a subliniat în emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că se strâng rândurile în perspectiva alegerilor parlamentare. La nivel național, dispersarea forțelor democratice ar anula șansele lor de a obține un rezultat bun în alegeri.

„Da, zarurile au fost aruncate, după cum spunea Iulius Caesar la râul Rubicon. De acum încolo alianța dintre PAS și Platforma DA este un fapt împlinit, după câteva luni de negocieri care au cunoscut și intervaluri în care intervenise un real impas. Decizia PAS de a-l susține pe Andrei Năstase poate însemna câteva lucruri.

În primul rând că cele două echipe de partid au primit semnalul de a funcționa ca un corp comun, atât cât se poate, având în vedere diferențele ce le separă. Aceasta e important pentru electoratul proeuropean, care nu agreează certurile și înțepăturile reciproce dintre cei doi parteneri politici și electorali.

De asemenea, se strâng rândurile în perspectiva alegerilor parlamentare. La nivel național, dispersarea forțelor democratice ar anula șansele lor de a obține un rezultat bun în alegeri.

Altfel, e rândul lui Andrei Năstase să dovedească că este o figură politică distinctă, după reculul pe care l-a înregistrat din acel moment când a făcut un pas în spate, în toamna anului 2016. Atunci greul a fost pus pe umerii firavi ai Maiei Sandu. Acum trebuie el să treacă un test electoral.

Nu-i va fi ușor. Silvia Radu, în ciuda unor stângăcii pe care le-a arătat până în prezent, nu este un adversar facil. E o nucă tare și va beneficia de toată susținerea sistemului și a poziției sale administrative actuale.

S-a spus că Andrei Năstase este un candidat vulnerabil. Dacă e așa, de ce atunci s-a încercat în ultima vreme pe toate liniile să se zădărnicească promovarea sa în calitate de candidat comun?”.Categorii:Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.