Anul 2018, declarat „an al ocupației” în Găgăuzia

Legislativul regional din regiunea autonomă Găgăuzia a declarat anul 2018 ca „an al ocupației”. Autorul inițiativei, președintele Adunării Populare de la Comrat, Vladimir Kîssa, reprezentant al PDM, a uitat însă să precizeze cine și ce „a ocupat”.

Comrat

Comrat. Foto: afp.com

Vladimir Kîssa s-a motivat inițiativa afirmând că în Găgăuzia nu există oameni care să susțină unionismul. Unii dintre colegi săi din legislativul regional l-au contrazis, afirmând că asemenea oameni există. În replică Kîssa a declarat că „aceștia nu sunt găgăuzi”, relatează NewsMaker.md, cu referire la portalul nokta.md

La fanalul procedurii de vot, președintele Adunării Populare nu a anunțat câți deputați au susținut inițiativa sa, afirmând că aceasta este „voința poporului găgăuz”.

După ce le-a mulțumit colegilor, vicepreședintele Adunării Populare, Aleksandr Tarnavski, l-a întrebat pe Vladimir Kîssa pentru ce au votat deputații. „Pentru a declara anul ocupației”, a răspuns el. „Ocupației Găgăuziei sau a cui?”, a insistat Tarnavski. „Nu, ocupației în 2018”, i-a tăiat-o Kîssa. Cineva din sală i-a adus aminte că e vorba de Basarabia. „Da, a Basarabiei”, și-a dat seama democratul.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.