BREAKING NEWS! Municipiul Bălți a votat Unirea cu România

Municipiul Bălți a votat o Declarație de Unire cu România. Documentul a fost semnat duminică, 1 aprilie, ora 06.00, de către primarul interimar de Bălți, Nicolai Nicolaevici Grigorișin, și aproape toți cei 35 de consilieri, cu excepția ultranaționalistului socialist Alexandr Fiodorovici Usatîi, candidatul lui Dodon la fotoliul de primar de Bălți.

Primaria Balti

Primăria Bălți. Foto: fb.com

Declarația a fost votată „în baza unității de neam a românilor din Republica Moldova/Basarabia și a celor din România, care din punct de vedere lingvistic, istoric, cultural și religios suntem unul și același popor, poporul român, moștenitorul celei mai vechi civilizații din Europa, civilizația Cucuteni, cu vechime de circa 5000 (cinci mii) de ani, în legătură cu Centenarul Marii Uniri de la 1918, în puterea adevărului istoric și al dreptului de neam, pe baza principiului că popoarele sunt în drept singure să-și hotărască soarta, precum și în numele locuitorilor municipiului Bălți”.

În context, Nicolai Nicolaevici Grigorișin și-a exprimat regretul că aleșilor locali din Bălți le-a luat prea mult timp să se gândească până să facă „un pas pentru o nouă Românie”.

„Am vrut și noi să fim în rând cu lumea, să votăm Unirea până în data de 25 martie, când la Chișinău a avut loc Marea Adunare Centenară, ori măcar în data de 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Bălțenii de rând făceau mitinguri pro-Unire aproape non-stop, amintindu-ne că în 1918 anume de la Bălți a început Marea Unire. Dar… aceasta nu s-a hotărât, deoarece nu avem… știți nu știu ce nu avem… dar era bine să fie, vă spun sincer. Nu s-a pus întrebarea înainte. Cu regret astăzi a apărut această idee, dar era frumos, era bine să fi fost… Cu alte cuvinte, bălțenii propun – noi facem! Mai bine mai târziu decât niciodată!”, a declarat Nicolai Nicolaevici în limba română.

Pe de altă parte, șovinul Alexandr Fiodorovici Usatîi, candidatul lui Dodon, a protestat față de „lovitura de stat” dată de „trădătorii” din Consiliul municipal Bălți, amenințându-i pe toți că riscă ani grei de pușcărie odată ce, după alegerile parlamentare din toamnă, PSRM va prelua puterea totală în stat. Toți aleșii locali au făcut haz pe seama „amenințărilor” ultranaționalistului Alexandr Fiodorovici, inclusiv colegul său de partid, consilierul socialist Oleg Anatolievici Topolnițki, care a votat și el pentru Unire.

La rândul său, fostul primar de Bălți, Renato Gheorghievici Usatîi, fugar la Moscova, i-a felicitat prin Skype pe foștii săi colegi pentru Declarația de Unire, încurajându-i să treacă la „fapte concrete” privind revenirea în trupul Țării Mamă, România.

„Nu vă mai amintiți de Rusia! Cum nu v-a dat așa și nu vă va da nicio rublă. Putin nici nu a reușit să se îmbete bine după victoria de la prezidențiale, că deja se îneacă în probleme. Nu vedeți că se ceartă cu toată planeta?! Căutați-vă de treabă și nu mai visați cu ochii deschiși la URSS, la Novorusia sau la alte prostii. Nu vedeți că orașul se duce de râpă?! Dacă vreți drumuri bune, gaze mai ieftine, salarii și pensii mai mari, curățenie în oraș și multe-multe altele, RE-UNIȚI-vă urgent cu România!”, i-a încurajat Renato Gheorghievici pe foștii săi colegi și pe toți bălțenii care au crezut în el.

Până în prezent, sute de localități din R. Moldova au votat Declarații de Unire cu România. Între timp, și localitățile din România au început a vota masiv pentru Unire.

NOTĂ! Astăzi, 1 aprilie, celebrăm Ziua Păcălelii. Deşi este cunoscută pe întreg mapamondul, ziua de 1 aprilie nu este considerată sărbătoare naţională în niciun stat din lume. Știrea despre Declarația de Unire cu România votată de municipiul Bălți este, deocamdată, o… păcăleală. 🙂Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.