În R. Moldova creşte numărul milionarilor în lei moldoveneşti, fapt confirmat de datele recente ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

MDL_milionari_lei

Foto: adevarul.ro

La data de 26 martie, cu o lună până la expirarea termenul de depunere a declaraţiilor cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, din cele 90 mii de declaraţii depuse, veniturile a 422 de persoane fizice au depăşit în anul 2017 suma de 1 milion de lei ($60 mii).

Solicitat de Infotag, directorul SFS, Sergiu Puşcuţa, a spus că volumul tot mai mare al banilor încasaţi la buget din impozite arată că agenții economici încep să se adapteze la noile condiții economice după criza regională, fapt ce ar trebui să influenţeze pozitiv asupra situației în sectorul real al economiei.

„Nu ne așteptam ca performanța de creștere să fie atât de impresionantă. Potrivit rezultatelor anului 2017, rata de creștere a fost de 18,6%, iar în primele două luni ale anului 2018, creșterea a fost de 20%. Menţinerea acestei tendințe până la sfârșitul anului curent garantează o creștere semnificativă a încasărilor în trezoreria de stat”, a spus Puşcuţa.

Anterior, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că, în ultimele două zile de plată a impozitelor pe venit de către entitățile economice, care în 2018 au fost pe 23 și 26 martie, au fost plătite 1,2 miliarde de lei, ceea ce este cu mult mai mult decât în 2016, când această sumă a depășit 800 de milioane de lei.

Reclame