Ministrul Justiției: Reformele în justiție nu au fost duse până la capăt

Reformele în justiție nu au fost duse până la capăt. Acest lucru îl demonstrează numărul mare de plângeri și nemulțumiri parvenite de la cetățeni la Ministerul Justiției. Declarația a fost făcută de ministrul justiției, Victoria Iftodi, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Victoria Iftodi

Victoria Iftodi. Foto:

Potrivit ei, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetățenii în domeniul justiției este lipsa motivării hotărârilor judecătorești.

„Încercăm ca justiția să fie mai transparentă. O reformă importantă este ceea ce ține de publicarea hotărârilor judecătorești”, spune ministrul.

Victoria Iftodi a declarat că cea mai mare provocare a mandatului său este ca legile promovate în Guvern să aibă finalitate și susținere politică. De asemenea, actorii implicați în actul justiției să fie activi și receptivi la reformele care urmează să fie implementate.

Analistul politic Cornel Ciurea este de părere că cea mai mare provocare pentru Victoria Iftodi în noua funcție este dimensiunea politică a reformei justiției. Potrivit lui, succesul reformei în justiție va depinde în mare măsură de acțiuni politice. Totodată, nu există niște indicatori clari care să probeze succesul reformei în justiție. „Reformele aici se fac gradual, încet și oamenii din acest sistem nu trebuie fugăriți dintr-o parte în alta, dar ei trebuie să știe că aceste schimbări, care se vor produce oricum, nu vor fi fatale pentru ei”, a spus Cornel Ciurea.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. si de ce sa nu le duca ea pina la capat?

    Apreciază

  2. Dapoi duceți-le doamnă ministru la capăt, de asta v-au pus acolo ministru, nu ? să faceți treabă și reforme

    Apreciază

  3. Păi atunci dnă ministru, demonstrați că sînteți un bun profisionist, veniți cu un plan bine structurat, pentru ca reforma justiției să aibă în sfîrșit o finalitate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.