Fost polițist de patrulare, reținut pentru trafic de influență. Ar fi pretins și primit 1.400 de euro pentru organizarea eliberării unui permis de conducere

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu angajații Centrului Național Anticorupție și Procuraturii anticorupție, au reținut un fost angajat al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru trafic de influență.

Catuse_euro_coruptie

Foto: patraru.ro

Potrivit informațiilor preliminare, acesta a pretins, acceptat și primit mijloace bănești în sumă de 1.400 de euro, de la două persoane, susținând că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto ÎS „CRIS Registru”, pentru susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate actele de identitate ale persoanelor care au denunțat cazul de corupție.

Ulterior, fiind audiat de către oamenii legii, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția și este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.