Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu angajații Centrului Național Anticorupție și Procuraturii anticorupție, au reținut un fost angajat al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru trafic de influență.

Catuse_euro_coruptie

Foto: patraru.ro

Potrivit informațiilor preliminare, acesta a pretins, acceptat și primit mijloace bănești în sumă de 1.400 de euro, de la două persoane, susținând că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto ÎS „CRIS Registru”, pentru susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate actele de identitate ale persoanelor care au denunțat cazul de corupție.

Ulterior, fiind audiat de către oamenii legii, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția și este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Reclame