Permise de conducere false, identificate de polițiștii de frontieră la PTF Briceni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Briceni au sesizat indici de falsificare asupra a două permise de conducere. Pasibili de cercetare penală se fac doi conducători auto, un cetățean moldovean și un ucrainean. Incidentele s-au înregistrat în cea de-a doua parte a zilei de marți, 3 aprilie.

Permis de conducere

Foto: border.gov.md

Unul din documentele depistate nevalabile a fost semnalat pe direcția ieșire din țară, unde s-a apropiat pentru autorizarea trecerii un mijloc de transport de model Mercedes Vito. Acesta era condus de un conațional în vârstă de 34 ani, care la solicitarea polițistului de frontieră a oferit spre verificare toate actele necesare. În timpul controlului, permisul de conducere emis de autoritatea competentă de pe teritoriul R. Moldova s-a dovedit a fi neautentic. Fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii speciale din dotare. Supus audierii, șoferul a declarat că și-a dat seama de contrafacerea acestuia, întrucât nu a reușit să susțină examenul auto și a apelat la un prieten pentru perfectarea actului contra sumei de 200 euro.

În al doilea caz, permisul de conducere declarat contrafăcut a fost prezentat la traversarea frontierei de către un cetățean al Ucrainei. Acesta, în vârstă de 39 ani, s-a prezentat în punctul de trecere pentru legitimare pe direcția intrare în R. Moldova, la volanul unui Mercedes Vito.

În timpul controlului de frontieră, permisul de conducere eliberat de către autoritățile ucrainene a fost examinat suplimentar de către polițistul de frontieră deoarece se evidenția unele semne de falsificare. Lipsa microtextului și a semnelor de protecție UV pe recto a adeverit neautenticitatea documentului, fapt ce a întrerupt călătoria cetățeanului. Interogat, bărbatul a comunicat că nu cunoștea despre fals.

Actele au fost transmise către expertiză. Bărbații riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.