Delegația UE în RM: Dezinformarea internă este la fel de dăunătoare ca și cea externă

Dezinformarea internă este la fel de dăunătoare interesului public ca şi cea externă, aminteşte Delegaţia Uniunii Europene în Moldova.

Mass-media

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Potrivit unui comunicat al Delegaţiei UE, citat de Infotag, în data de 3 aprilie un post de televiziune din Moldova a difuzat o informaţie falsă cu titlul: „Proiecte inutile pe banii UE: 28 de locuinţe sociale din raionul Hânceşti nu şi-au găsit beneficiarii”.

„Delegaţia Uniunii Europene atrage atenţia asupra faptului că informaţia din această ştire este falsă. Uniunea Europeană nu a finanţat sau contribuit financiar la niciun proiect prin care s-au construit locuinţe sociale în Hânceşti”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în conţinutul ştirii se vorbeşte de bani alocaţi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, şi nu de finanţare din partea Uniunii Europene, „confuzia între Consiliul Europei şi Uniunea Europeană fiind regretabilă”.

Totodată, Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău respinge „tonul tendenţios şi denigrator din titlul ştirii, care, în mod fals, creează impresia că acţiunea UE în Republica Moldova nu este eficientă”.

„Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova cu asistenţă şi expertiză tehnică, finanţează proiecte în domenii importante pentru calitatea cetăţenilor din această ţară, precum energie, agricultură, dezvoltare rurală, apă şi mediu, reforma instituţiilor publice şi combaterea corupţiei, având unicul obiectiv acela de a contribui la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Republica Moldova. Dintre toate statele Parteneriatului Estic, Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de asistenţă europeană pe cap de locuitor”, se mai spune în declaraţie.

Delegaţia UE susţine că „va continua să sprijine proiecte care să îmbunătățească viaţa cetăţenilor din Republica Moldova şi va continua să acorde suport pentru o mass-media independentă şi profesionistă”.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.