Dodon despre tăcerea comunității internaționale privind Unirea: „Noi suntem foarte îngrijorați”

Dacă situația legată de mișcarea unionistă se va dezvolta în continuare, aceasta este o amenințare nu doar pentru securitatea Republicii Moldova, dar a întregii regiuni și a continentului european în întregime. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîii vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

igor-dodon_kremlin

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Președintele susține că a transmis semnale în acest sens către ONU, Comisia Europeană și OSCE.

„Noi suntem foarte îngrijorați de faptul că comunitatea internațională nu reacționează în niciun fel la acest lucru. Eu cred că ar fi fost corect să reacționeze pentru că are loc agresiunea directă asupra unui stat vecin”, declară Igor Dodon.

Președintele apreciază declarația solemnă pentru celebrarea unirii adoptată de Parlamentul României drept agresiune directă împotriva statalității Republicii Moldova.

„Când acest lucru îl face un ONG sau un partid politic din România, care face declarații de unire din interese electorale este una, dar când acest lucru îl face un organ de stat – Parlamentul – este cu totul altceva. Haideți să spunem lucrurilor pe nume – Parlamentul României a declarat deschis despre faptul că pledează pentru lichidarea Republicii Moldova”, spune președintele.

Șeful statului spune că nu se încadrează în nicio limită faptul că la acest eveniment a participat conducerea Parlamentului moldovenesc.

Totodată, președintele a menționat că în ultimul an relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă s-au încordat semnificativ. Tensiunile dintre Occident și Rusia au intrat în fază acută în ultimele luni și acest lucru este foarte periculos. „Eu cred că este evident că există interes ca aici să fie încă un punct fierbinte. Nouă, moldovenilor, nu ne trebuie categoric acest lucru”, spune Igor Dodon. Șeful statului este de părere că chiar și cea mai mică destabilizare a situației în Moldova legată de unioniști sau de regiunea transnistreană ar putea duce la război.Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Păi comunitatea internațională nu trebuie să reacționeze la fiecare cih al dodonului…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.