O nouă strategie de cooperare între Elveția și R. Moldova

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) a elaborat o nouă Strategie de Cooperare între Elveţia şi R. Moldova pentru anii 2018-2021, în baza căreia va oferi asistenţă tehnică țării noastre în valoare de 50,9 de milioane de franci elveţieni. Informația a fost prezentată de Simone Giger, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în R. Moldova, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Tudor Ulianovschi_Simone Giger

Tudor Ulianovschi și Simone Giger. Foto: mfa.gov.md

În context, Simone Giger l-a informat pe șeful diplomației moldovenești că Strategia respectivă va fi prezentată în cadrul vizitei la Chișinău, în perioada 16-18 aprilie a.c., a unei delegaţii guvernamentale din Elveţia, condusă de Krystyna  Marty Lang, secretar adjunct de stat din Departamentul Federal de Externe.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat efortul autorităților elvețiene privind elaborarea unei noi Strategii, care reprezintă o continuare a unui document similar realizat în anii 2014-2017, în cadrul căruia R. Moldova a beneficiat de o asistență în valoare de peste 55 milioane de franci elvețieni, fiind implementate proiecte în domeniul sănătății publice, aprovizionării cu apă potabilă, migrației și dezvoltării etc.

Interlocutorii au salutat dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale şi au convenit asupra intensificării acestora prin realizarea unor activități comune la diferite nivele, în context, fiind remarcate şi iniţiativele mutuale de a stabili parteneriate la nivelul localităţilor din cele două ţări, drept exemplu fiind vizita în R. Moldova în luna mai curent, a delegaţiei Consiliului Municipal al localităţii Collonge-Bellerive din cantonul Geneva etc.

Biroul de Cooperare al Elveției în R. Moldova a fost deschis în anul 2000. A obținut statut de misiune diplomatică și reprezintă Ambasada Confederației Elvețiene cu sediul la Kiev, Ucraina.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.