Prima Farmacie Socială din R. Moldova, inaugurată la Orhei. Ilan Șor: „Refuzăm adăugarea taxei comerciale la medicamente”

Liderul Partidului Politic „ȘOR”, primarul de Orhei, Ilan Șor, a inaugurat miercuri, 4 aprilie, prima farmacie socială din țară, destinată deținătorilor de carduri sociale. Potrivit unui comunicat al Primăriei orașului Orhei, unicitatea acestei farmacii constă în faptul că toate medicamentele sunt vândute fără costuri suplimentare și, prin urmare, la prețuri mai mici, în comparație cu farmaciile obișnuite.

Shor_farmacie

Foto: orhei.md

Scopul proiectului, susținut de Partidul „ȘOR”, este de a oferi categoriilor social-vulnerabile de cetățeni, posibilitatea de a economisi bani la achiziționarea medicamentelor. La  Orhei și în multe alte regiuni ale țării, rețeaua de magazine sociale funcționează cu succes, unde produsele alimentare și bunurile esențiale sunt vândute deținătorilor de carduri sociale la prețuri mai mici. Conform estimărilor, fiecare cumpărător al magazinelor sociale economisește între 25 și 40% din costul achizițiilor.

În cadrul Farmaciilor Sociale, pentru a oferi posibilitatea de a cumpăra medicamentele la prețuri mai mici, nu va exista o suprataxă comercială. În același timp, medicamentele și produsele conexe vor fi de înaltă calitate.

„Știm că medicamentele  reprezintă o cheltuială tangibilă, în special pentru persoanele în vârstă și invalizi.  În același timp, medicamentele sunt vitale, la fel ca produsele alimentare. Având în vedere experiența reușită a proiectului nostru Magazine Sociale și înțelegând importanța unui astfel de ajutor concret, am decis să lansăm proiectul – Farmacii Sociale. Acesta, ca și proiectul magazinelor sociale, va lucra după aceeași idee – pur și simplu refuzăm adăugarea taxei comerciale la medicamente, iar prin urmare prețurile din Farmaciile Sociale vor fi mai mici”, a declarat Ilan Șor.

La ceremonia de deschidere a farmaciei sociale a  participat și viceprimarul orașului Orhei, Reghina Apostolova, care a menționat că: «Ziua de astăzi, fără îndoială, va intra în istoria Orheiului și a întregii țării. Nu numai pentru că astăzi a fost deschisă prima farmacie socială în istoria Moldovei independente și moderne, ci și pentru că această farmacie va fi prima dintr-o întreagă rețea de farmacii asemănătoare. Proiectul urmează a fi extins pe întreg teritoriul țării. Vom face tot posibilul pentru a începe să deschidem astfel de farmacii cât mai curând posibil în alte orașe și regiuni. În primul rând, bineînțeles, în capitala Chișinău, unde locuiesc majoritatea pensionarilor din țara noastră».

Localnicii prezenți la eveniment, în special pensionarii, au salutat cu căldură această inițiativă, subliniind faptul că cumpărarea medicamentelor, de care au nevoie în mod constant, iau o mare parte din venitul lor modest, iar o astfel de farmacie va fi, fără îndoială, de ajutor.

Farmacia Socială reprezintă încă un proiect inițiat și lansat de Ilan Șor și echipa sa, alături de magazinele sociale, magazinele mobile sociale, capitalul matern și alte inițiative sociale implementate la Orhei. Potrivit lui Ilan Șor,  formațiunea politică condusă de acesta va face tot posibilul pentru a lansa aceste proiecte pe întreg teritoriul țării la nivelul programelor publice. În acest scop, Partidul „ȘOR” a declarat participarea activă la viitoarele alegeri parlamentare. În plus, formațiunea politică a fost inclusă în campania electorală pentru alegerile locale din 20 mai la Chișinău și în mai multe localități.Categorii:Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.