Șase mii de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică de Paști

Peste șase mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul țării în perioada sărbătorilor de Paști.

Jizdan

Foto: mai.gov.md

Echipe de polițiști vor fi dislocate și la cele peste 1300 de biserici, iar noul Serviciu Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 va funcționa în regim alert. Despre aceasta a anunțat astăzi, 5 aprilie, ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

„Vom implica forțe suficiente pentru asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor de Paști. Peste 6000 de angajați ai MAI vor fi antrenați în aceste acțiuni, iar dacă va fi nevoie, vom suplini numărul angajaților. Vom avea și un pluton de bicicliști în Chișinău”, a declarat ministrul Jizdan.

Poliția de Frontieră anunță că este pregătită să facă față fluxului majorat de călători. „Pentru a asigura fluidizarea traficului, menținerea regimului și informarea călătorilor, în perioada sărbătorilor pascale au fost sistate concediile pentru angajați și a fost dispusă dislocarea la frontieră a personalului din sediul central al autorității”, a declarat șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a îndemnat populația să respecte normele anti-incendiare, să nu blocheze căile de acces spre biserici, să renunțe la tradiționala ardere a pneurilor și să evite să intre cu lumânările aprinse în unitățile de transport.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.