Mobilizare maximă în cele mai aglomerate posturi vamale, pentru fluidizarea traficului

Cele mai solicitate posturi vamale au început a înregistra, începând cu seara zilei de ieri, sporirea valorilor de trafic, specifică perioadei sărbătorilor Pascale. Astfel, în ultimele 12 ore, doar în postul vamal Leușeni, numărul de traversări a unităților de transport a ajuns până la 1.485.

Post vamal_Vama

Foto: customs.gov.md

Peste 20 de inspectori vamali, inclusiv conducerea postului, au fost mobilizați pentru a asigura accelerarea formalităților de vămuire și reducerea timpului de așteptare în vamă.

Acțiunile de fluidizare întreprinse de vameșii din cel mai solicitat punct de trecere au fost monitorizate aseară și de către Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Grigore Ionițov. Acesta a venit în post pentru a coordona activitatea inspectorilor vamali, intervenind, totodată, și în adresa omologilor români, pentru a asigura un control operativ pe ambele părți ale frontierei.

Amintim că, Serviciul Vamal are dispuse o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea se referă preponderent la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.

Toate posturile activează în regim intensificat de lucru pentru ca cetățenii să traverseze cât mai repede frontiera. Potrivit datelor statistice deținute, cele mai mari valori de trafic se atestă în vinerea dinaintea Paștelui. Anul trecut, maximele valorilor de trafic înregistrau până la 3.163 traversări pentru Leușeni, 2.395 – pentru Sculeni sau 686 – la Criva.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.