Eurodeputat: UE este dispusă să ajute în continuare cetățenii moldoveni

Din moment ce autorităţile vor îndeplini toate condiţiile înaintate de Uniunea Europeană, R. Moldova va beneficia de asistenţa macro-financiară în valoare de 100 de milioane de euro. Precizarea a fost făcută de preşedintele delegaţiei Comisiei pentru Buget a Parlamentului European, Siegfried Mureşan, la încheierea vizitei în R. Moldova. El a specificat că UE este dispusă să ajute în continuare cetăţenii moldoveni.

Siegfried Muresan

Siegfried Mureșan. Foto: fb.com/siegfried.muresan

„Eu sper că banii vor veni cât de curând, sper că banii vor veni în luna mai, chiar în aprilie dacă se poate, dar nu poţi da niciun termen în momentul de faţă. Condiţiile evident că nu sunt îndeplinite toate, căci dacă ar fi fost îndeplinite, banii ar fi ajuns deja. Comisia Europeană se ocupă de îndeplinirea condiţiilor tehnice şi dânşii vor comunica”, a menţionat Siegfried Mureşan, citat de trm.md.

Cu toate acestea, autorităţile de la Chişinău susţin că primele zece condiţii prevăzute de Memorandumul de înţelegere cu UE pentru alocarea primei tranşe, au fost îndeplinite

„Cele zece condiţionalităţi erau îndeplinite încă la sfârşitul lunii decembrie-februarie. La începutul lunii martie am avut la Chişinău o comisie de evaluare, în principiu cele zece condiţii, primele, au fost îndeplinite. Ba mai mult ca atât, multe şi din celelalte 20 de condiţii au fost îndeplinite sau sunt în curs”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la un interviu pentru Moldova 1.

Deputatul european Siegfried Mureşan a vorbit şi despre proiectul implementat la Inspectoratul General al Poliţiei, de 4,4 milioane de euro, bani investiţi în tehnologia ce permite identificarea probelor, documentelor şi banilor falşi.

„Va fi mai multă siguranţă pentru cetăţean aici, în Republica Moldova, ca urmare a acelei investiţii de patru milioane de euro. Siguranţa cetăţeanului este un domeniu în care UE va investi şi mai mult în viitorul apropiat şi vom insista şi mai mult pe cooperarea dintre autorităţile din Moldova şi state din UE, fiindcă contrabanda, crima nu cunoaşte graniţe. Banii investiţi în Moldova pot duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor”, a specificat Siegfried Mureşan.

Delegația Comisiilor pentru Afaceri Externe și Buget și ai Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova s-a aflat în Republica Moldova în perioada 3-6 aprilie. Membrii comisiilor au evaluat implementarea reformelor şi au vizitat centrul medical de la Varnița, școala din Cărpineni şi Complexul turistic Manuc-Bey, proiecte finanţate de UE.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.