Pavel Filip va participa la Forumul de Securitate de la Kiev

Premierul Pavel Filip va întreprinde joi, 12 aprilie 2018, o vizită de lucru în Ucraina și va participa la lucrările celei de-a 11-a ediții a Forumului de Securitate de la Kiev la care se vor discuta tendințele și provocările globale ale securității în regiune.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Principalele teme de discuție în cadrul forumului vor viza probleme de actualitate de securitate internațională, agresiunea Rusiei contra Ucrainei, securitatea informațiilor, cooperarea dintre Ucraina și NATO, respectarea drepturilor omului în Crimeea și Donbas și securitatea în regiunea Mării Negre, notează Radio Chișinău.

La forum vor participa lideri politici, diplomați, activiști civili și experți din 35 de țări, inclusiv președintele Ucrainei Petro Poroșenko și premierul de la Kiev Volodimir Groisman, premierul Lituaniei Saulius Skvernelis și Adjunctul Secretarului General al NATO Rose Gottemoeller, precum și alte oficialități americane și europene.

Evenimentul de două zile (12 și 13 aprilie 2018) este organizat de Fondul lui Arseni Iațeniuc „Open Ukraine“ în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare NATO în Ucraina, Marshall Fund, Fundația Victor Pinciuk, Institutul Regal de Afaceri Internaționale și Reprezentanța Regională a Fundației Friedrich Ebert în Ucraina.

Din delegația executivului de la Chișinău mai fac parte ministrul afacerilor externe și integrării europene Tudor Ulianovschi, ambasadorul R.Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean, secretari de stat și concilieri, potrivit componenței delegației moldovenești aprobate în ședința de Guvern din 4 aprilie.

Forumul de Securitate de la Kiev, inițiat de fundația lui Arseni Iațeniuk „Open Ukraine“, în 2007, este o platformă de dezbatere pe probleme de securitate cele mai presante din Europa și regiunea Mării Negre. Scopul Forumului este de a consolida cooperarea în domeniul securității între Uniunea Europeană și regiunea Mării Negre, creșterea gradului de conștientizare a dezvoltării securității între actorii-cheie, consolidarea rolului non-actori independenți și în abordarea problemelor de securitate în Europa.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.