Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, anunță că își dorește să candideze la alegerile locale noi din capitală și că va începe să colecteze semnăturile necesare pentru a se înregistra în cursa electorală. Silvia Radu a scris despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Silvia Radu

Silvia Radu. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Mai mulți oameni pe care i-am întâlnit sau mi-au scris pe rețele sociale, doresc să știe dacă voi candida sau nu. Vă spun cu toată sinceritatea că vreau să candidez, însă decizia depinde de câțiva factori principali, pe care sper să-i lămuresc în perioada următoare.

Cu siguranță însă, dacă decizia va fi sa candidez, o voi face doar ca independent, oricât de greu ar fi. Cred însă că susținerea directa a oamenilor îți dă mai multa putere să faci treabă pentru Chișinău”, a scris primarul interimar.

Silvia Radu mai spune că va începe colectarea semnăturilor de mâine, între orele 18:00-20:00 le va colecta personal, dar va fi ajutată de prieteni și voluntari.

„Începând de mâine, împreună cu câțiva oameni dragi, care mi-au fost alături și în campania electorala trecută, voi demara acest proces de strângere a semnăturilor. Intenționez sa utilizez și acest prilej pentru a mă întâlni cu locuitorii Chișinăului, pentru a discuta cu Dvs.

În fiecare zi, după programul de lucru, între orele 18:00-20:00, voi fi la unul din corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor și vă aștept să discutăm doar despre Chișinău, despre ce putem face împreună pentru ca orașul nostru să fie mai frumos, fără politică, fără geopolitică.

Voi publica zilnic amplasamentul cortului unde voi merge, vreau să ajung în fiecare sector, în cât mai multe locuri, în limita timpului care îmi rămâne. Prioritară rămâne activitatea la Primărie, avem multe proiecte urgente în derulare, de aceea voi dedica doar două ore seara pentru a colecta personal semnături, restul le vor strânge prietenii mei, voluntari, oamenii care s-au oferit pe rețele sociale să vină să mă ajute”, a scrie Silvia Radu pe Facebook.

Alegerile locale noi în municipiul Chișinău vor avea loc la 20 mai curent.

Reclame